Soveltava rytminen voimistelu

Joensuun Katajan voimistelujaosto tarjoaa harrastusmahdollisuuksia myös erityisryhmille soveltavan rytmisen voimistelun muodossa.

Soveltavan liikunnan tarkoitus on löytää erilaisia mahdollisuuksia liikunnan toteuttamiseksi. Soveltava rytminen voimistelu edistää fyysisten ominaisuuksien, kuten voiman, koordinaatiokyvyn ja tasapainon, lisäksi myös ryhmässä toimimisen taitoja, rohkeutta ja itsensä hallitsemisen tunteita. 

Rytmisen voimistelun erityisryhmän tunneilla tutustutaan rytmiseen voimisteluun lajina, harjoitellaan rytmiselle voimistelulle ominaisia harjoitteita ja liikkeitä sekä harjoitellaan special olympics -rytmisen voimistelun valmisohjelmia, joissa on käytössä rytmiselle voimistelulle ominaisia voimisteluvälineitä.  

Ryhmät on suunnattu lapsille, nuorille sekä aikuisille, joilla on kömpelyyttä tai vaikeutta liikkumisessa, oppimisessa, hahmottamisessa tai sosiaalisissa tilanteissa, kuten downin syndrooma, monimuotoinen kehityshäiriö tai dysfasia.  

Voimisteluliiton esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=pHAnSJ8QPVQ 

Ofelia Special

Seuramme Ofelia Special ryhmässä voimistelee 10 voimistelijaa iältään 9-42 vuotiaita. Ryhmän kautta on mahdollista sekä harrastaa, että kilpailla lajin parissa. Ofelia Special käy esiintymässä seuran erinäisissä tapahtumissa kuten esimerkiksi talvi- ja kevätnäytöksissä. Kilpaileminen ja esiintyminen on vapaavalintaista.

Tutustu enemmän toimintaamme Karjalaisen sivuilta: (koko julkaisu tilaajille) 

Ryhmää ohjaavat Ella Ristimäki, Milla Karvinen ja Noora Kantola

Ella Ristimäki on  koulutukseltaan soveltavaan liikuntaan erikoistunut  liikunnanohjaaja (AMK), joka opiskelee tällä hetkellä erityisopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa. Lajitausta on kymmenen vuoden ajan joukkuevoimistelun harrastaminen sekä lajin parissa  kilpaileminen. Lisäksi kokemusta on tullut useamman vuoden ajalta  tanssillisesta voimistelusta sekä erilaisista tansseista kuten show-tanssi, jazztanssi ja nykytanssi. Valmennuskokemusta on karttunut vuosien aikana joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun sekä tanssin puolelta. 

Milla Karvinen opiskelee sairaanhoitajaksi AMK:ssa. Hän on käynyt JoenVolin kautta voimisteluvalmentajan peruskoulutukset, fyysisen valmennuksen peruskoulutuksen sekä Erityistä voimaa -koulutuksen. Millalla on useamman vuoden työkokemus erityislasten- ja nuorten kanssa toimimisesta. Voimistelutaustana hänellä on naisten telinevoimistelu ja joukkuevoimistelu kilpajoukkueessa. Valmennustaustaa löytyy lasten ja nuorten ryhmissä yhteensä kuuden vuoden ajalta. 

Noora Kantola opiskelee tällä hetkellä erityisopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa. Lajitaustaa on usean vuoden ajalta kilpatelinevoimistelusta ja lisäksi kokemusta on karttunut tanssin puolella (jazz tanssi). Valmennuskokemusta on tullut vuosien aikana kilpa- ja harrastetelinevoimistelun parissa.  

Kysy lisätietoja:


Ella Ristimäki

  • 0405044643
  • ella.ristimaki@gmail.com

Milla Karvinen

  • 0452771226
  • millakarvinen02@gmail.com

Noora Kantola

  • 0400873909
  • nooraelina.kantola@gmail.com

ImageImageImage