Naisten telinevoimistelu

Voimistelija tasapainoilee kymmenen senttimetriä leveällä puomilla. Piruetti, hyppy, voltti, tasapaino… Telinevoimistelija suorittaa kuin tanssien porraskaiteen levyisellä alustalla temppuja, jotka eivät ole muille mahdollisia edes jalkapallostadionin kokoisella alueella.

Liikesarjat näyttävät vaivattomilta, vaikka todellisuudessa salaisuus on tuhansissa toistoissa. Naisten telinevoimistelussa tekniikka ja esteettisyys yhdistyvät voimaan ja liikkuvuuteen, jotka yhdessä johtavat äärimmäiseen taituruuteen yhdessä maailman vaikeimmista lajeista. Lue lisää voimistelu.fi


Kilparyhmät


Image

Huippukilpa


Huippukilpa-ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan H-luokassa, maajoukkuelinjalla sekä FIG:ssä. Osa ryhmän voimistelijoista kuuluvat liiton minori- ja bemarileirityksiin.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii Miira.

Ryhmä harjoittelee 16,5h viikossa.

Huippu 2


Huippu 2-ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan D-F -luokissa. Tavoitteena heillä on kilpaileminen maajoukkuelinjalla. Ryhmän voimistelijat käyvät joko liiton alueminori-, minori- tai bemarileirityksissä. Lisäksi osa voimistelijoista kuuluu yläkoululeiritykseen.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii Jutta.

Ryhmä harjoittelee 14,5h viikossa.

Image
Image

Kilpa 2


Kilpa 2-ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan D-F -luokissa. Ryhmän voimistelijat käyvät liiton alueminori-leirityksissä. Lisäksi osa voimistelijoista kuuluu yläkoululeiritykseen.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii Pihla.

Ryhmä harjoittelee 13h viikossa.

Alkeishuippu


Alkeishuippu -ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan B-C -luokissa. Osa ryhmän voimistelijoista käyvät liiton alueminori-leirityksissä.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii Emmi.

Ryhmä harjoittelee 9,5h viikossa.

Image
Image

Esikilpa


Esikilpa-ryhmän voimistelijat  harjoittelevat kilpailutaitoja Stara-tapahtumissa sekä suorittavat pronssi- ja hopeamerkkejä. Ryhmästä siirrytään kilparyhmään, kun ikää on riittävästi ja tarvittavat merkkisuoritukset saavutettu.

Ryhmän vastuuvalmentajana toimii Noora.

Ryhmä harjoittelee 6h viikossa.

Harrastekilpa 1


Harrastekilpa 1-ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan B-C -luokissa.

Ryhmän vastuuvalmentajina toimivat Mirella ja Venla.

Ryhmä harjoittelee 5h viikossa.

Image
Image

Harrastekilpa 2


Harrastekilpa 2-ryhmän voimistelijat kilpailevat kilpalinjan B-C -luokissa.

Ryhmän vastuuvalmentajina toimivat Aino ja Mona.

Ryhmä harjoittelee 5h viikossa.

Tapahtumat